Annons
Nyheter

Fler ville återvinna under julledigheten

Miljö • Publicerad 1 februari 2022
Fler än vanligt återvann förpackningar under december. Arkivbild.
Fler än vanligt återvann förpackningar under december. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

37 000 ton förpackningar lämnades in till återvinning under jul- och nyårsveckorna, skriver Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) i ett pressmeddelande. Det är en ökning med nära fyra procent.

FTI skriver även att man hade förberett sig på det höga trycket efter julhelgen genom att ställa ut fler behållare på de mest belastade stationerna och göra tätare tömningar.

Annons

Ökningen beror förmodligen på ökad näthandel under pandemin. Under jul- och nyårshelgen 2020 ökade återvinningen med 20 procent jämfört med året innan.

"Att sortera ut sina förpackningar till återvinning är något som alla kan göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Under julperioden ser vi att framför allt pappersförpackningar ökade kraftigt, något som vi kopplar till en ökad näthandel", säger Malin Ryding, kommunikationschef på FTI.

Perioden räknas från 26 november till 7 januari.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons