GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera döda i attack mot militärbas

Burkina Faso • Publicerad 21 maj 2022
Anhängare till juntaledaren Roch Marc Christian Kaboré i Ouagadougou, Burkina Faso. Arkivbild.
Anhängare till juntaledaren Roch Marc Christian Kaboré i Ouagadougou, Burkina Faso. Arkivbild.Foto: Sophie Garcia

Minst fem soldater och omkring 30 gärningsmän har dödats under en attack mot en militärbas i norra Burkina Faso. De döda gärningsmännen tros tillhöra militanta islamister, enligt ett uttalande från militären på lördagen.

Striderna inträffade i staden Bourzanga, i en region där extremisters framfart lett till omkring 2 000 dödsoffer och 1,8 miljoner hemlösa sedan attacker inleddes i stor skala 2015. Extremisterna uppges ha kopplingar till både al-Qaida och IS.

Landets ledare, militären Paul-Henri Sandaogo Damiba, säger att säkerhetsfrågor är hans främsta prioritet, men han är samtidigt ansatt och kritiserad för att ha tagit makten i Burkina Faso i en militärkupp i januari. Då störtades folkvalde presidenten Roch March Christian Kaboré.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.