Annons
Nyheter

Flera dödade av skorpioner i storm

Egypten • Publicerad 13 november 2021
Flera personer har blivit dödade av skorpioner i södra Egypten. Den här skorpionen fotograferades dock på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Arkivbild.Foto: TT

Tre personer har blivit stuckna av skorpioner och avlidit i Assuan i södra Egypten, rapporterar flera medier med hänvisning till egyptiska myndigheter.

Ytterligare omkring 450 personer har blivit skadade av skorpionstick och behövt vård, uppger guvernementet Assuans biträdande vårdminister Ehab Hanafy för den statligt styrda nyhetssajten Al-Ahram.

Annons

Ett kraftigt oväder med åska och hagel drog in över Assuan med omnejd under fredagen. I samband med det uppges skorpioner och ormar ha lämnat sina bon.

Många läkare har behövt avbryta det pågående arbetet med covidvaccinering för att hjälpa patienter som stuckits av skorpioner.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons