Annons
Nyheter

Flera drogade vid sommarfest där Scholz deltog

Tyskland • Publicerad 9 juli 2022
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Arkivbild.
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Minst nio kvinnor drogades vid det tyska socialdemokratiska regeringspartiet SPD:s sommarfest. På festen deltog bland annat förbundskansler Olaf Scholz och ledamöter i tyska förbundsdagen, meddelar partiet.

Kvinnorna tros ha fått så kallade "våldtäktsdroger", det vill säga droger som innehåller substanser som kan försätta människor i ett sådan sårbart tillstånd att personen riskerar att utsättas för sexuella övergrepp.

Annons

– Det är ganska mycket känslor, säger en talesperson för partiet om händelsen.

Efter festen, som hölls i onsdags kväll, skickade SPD ut ett mejl till alla inbjudna där man fördömde en "fruktansvärd handling" och meddelade att händelsen "omedelbart anmäldes till parlamentets särskilda polisstyrka".

Runt 1 000 personer deltog i evenemanget, som är partiets traditionella sommarfest inför uppehållet i förbundsdagen.

– Det var ett internt evenemang. Man kunde bara komma in med en inbjudan. Det är fortfarande mycket osäkerheter, polisen utreder händelsen, säger en talespersonen för partiet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons