Annons
Nyheter

Flera skadade i protester i Leipzig

Tyskland • Publicerad 3 juni 2023
Protester bröt ut i flera tyska städer sedan aktivister från extremvänstern dömts för att ha deltagit i en attack mot en nynazist. Bild från Dresden.Foto: Robert Michael/AP/TT

Flera personer skadades när demonstranter drabbade samman med polis i Leipzig i östra Tyskland under fredagskvällen.

Protesterna bröt ut efter att fyra aktivister från extremvänstern tidigare i veckan dömts till fängelse för att ha deltagit i en attack mot en nynazist.

Annons

Under protesterna satte demonstranterna upp vägspärrar, tände eldar och kastade föremål mot polisen från hustak och på Leipzigs gator. Ett antal poliser och en journalist skadades i oroligheterna, och tre av de hundratals demonstranterna på plats greps, uppger polisen.

På sociala medier har aktivisterna uppmanat till ytterligare protester i Leipzig under lördagen, trots att ett demonstrationsförbud utfärdats för staden.

Redan under onsdagskvällen bröt protester ut i flera tyska städer, däribland Dresden och Hamburg, efter domen mot de fyra extremvänsteraktivisterna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons