GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tornado i Michigan orsakade stor förödelse

Minst två personer omkom när en tornado svepte igenom den amerikanska delstaten Michigan.
USA • Publicerad 21 maj 2022
Tornadon orsakade förödelse i Gaylord i amerikanska Michigan.
Tornadon orsakade förödelse i Gaylord i amerikanska Michigan.Foto: Steven Bischer/AP/TT
Flera hus förstördes i tornadon.
Flera hus förstördes i tornadon.Foto: Angela Russ/AP/TT

Virvelstormen slet av tak på hus, välte bilar och träd och drog ned elledningar. Fler än 40 personer skadades och minst två människor har fått sätta livet till enligt regional polis.

Orten Gaylord drabbades svårt av den plötsliga virvelstormen. Eddie Thrasher såg tornadon bildas i princip ovanför honom. Han lämnade sin bil och tog skydd i en butik.

– Adrenalinet skenade helt vilt. Efter mindre än fem minuter var det över.

Mike Klepadlo, som driver en bilverkstad, säger att han och de anställda tog skydd för vinden i ett badrum.

– Jag är glad att jag är vid liv. Den blåste bort baksidan av huset. 20 fot (6 meter) av bakre väggen är borta. Hela taket saknas, säger han.

Allvarliga oväder är ovanliga i den här delen av Michigan, eftersom Stora sjöarna (The Great Lakes) suger energin ur oväder.

– Många barn och unga vuxna har aldrig upplevt något direkt allvarligt väder om de har levt i Gaylord i hela sina liv, säger meteorologen Jim Keysor, som själv är bor i samhället.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.