Annons
Nyheter

Flicka livshotande skadad efter krock

En av de fyra flickor som skadades när en a-traktor krockade med ett träd i Sörberge norr om Timrå på lördagskvällen vårdas med livshotande skador, uppger polisen.
Olycka • Publicerad 1 augusti 2021
Fyra flickor fördes till sjukhus efter en olycka med en a-traktor.
Fyra flickor fördes till sjukhus efter en olycka med en a-traktor.Foto: Niclas Thunborg/TT

Två av de andra flickorna har allvarliga skador, medan den fjärde skadades lindrigt.

– Vi får in ett larm om att det är en personbil som krockat med ett träd, men det visar sig vara en a-traktor, sade Björn Pettersson, RLC-befäl vid polisen i region Nord, till TT under natten.

Annons

– Fordonet har med största sannolikhet gått i högre hastighet än tillåtet. Vi misstänker att a-traktorn har modifierats, sade Pettersson.

Det finns även misstanke om bland annat grovt rattfylleri.

Fordonet har tagits in för en teknisk undersökning. Polisen ska även hålla förhör med vittnen under dagen.

Sommaren 2020 ändrades reglerna för att även automatväxlade bilar ska kunna byggas om till a-traktorer. Sedan dess har a-traktorerna blivit 27 procent fler.

Statistiken visar att även olyckorna har ökat. I fjol skadades 147 personer i olyckor med a-traktorer, vilket kan jämföras med 96 personer under 2019 och 73 personer 2018.

– Det har blivit enklare och enklare att manipulera hastigheten och nu är det på tok för enkelt, sade Patrik Gunnarsson, bilinspektör hos Skånepolisen, till TT i maj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons