GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flygplatsanställda manas åter bära munskydd

Efter den senaste tidens ökade spridning av covid-19 har flera regioner återinfört restriktioner och krav på munskydd. Nu följer Swedavia efter och rekommenderar all sin personal på flygplatserna i Sverige att bära munskydd igen.
Resor • Publicerad 26 juli 2022
Från och med onsdag rekommenderas all personal på Swedavias flygplatser att bära munskydd igen. Arkivbild.
Från och med onsdag rekommenderas all personal på Swedavias flygplatser att bära munskydd igen. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

– Det är en försiktighetsåtgärd på grund av att Folkhälsomyndigheten ser en ökad smittspridning i samhället. Men vi gör det också i förebyggande syfte för att undvika stora sjukskrivningstal och säkra vår förmåga, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia.

Rekommendationen att bära munskydd gäller samtliga anställda på Swedavias flygplatser. Det innefattar även säkerhetspersonalen som är anställd via Avarn.

– Vi har i nuläget ingen rekommendation att resenärerna ska bära munskydd men vi följer självfallet utvecklingen noga, säger Robert Pletzin.

Flera flygbolag kräver fortfarande att resenärerna ska bära munskydd.

– Många resenärer väljer frivilligt att bära munskydd och vi säljer också munskydd på våra flygplatser, säger Robert Pletzin.

Munskyddsrekommendationen för flygplatspersonal gäller från den 27 juli och tills vidare.

Swedavia ägs av staten och driver tio flygplatser: Arlanda (Stockholm), Bromma (Stockholm), Landvetter (Göteborg), Malmö, Kiruna, Luleå, Umeå, Åre/Östersund, Visby och Ronneby.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.