Annons
Nyheter

Ung pojke föll fem våningar i hisschakt

Pojken fastnade i hissen – och föll sedan fem våningar ner i hisschaktet i samband med räddningsinsatsen. Han skadades allvarligt.
Händelsen utreds nu av polisen.
Olycka • Publicerad 1 juni 2023
En ung pojke skadades allvarligt i en hissolycka i Göteborg. Arkivbild.
En ung pojke skadades allvarligt i en hissolycka i Göteborg. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Olyckan inträffade i Johanneberg i Göteborg i onsdags, rapporterar Expressen.

– Vi fick larmet i går via SOS Alarm och åker till adressen. Det är en styrkeledare och fyra brandmän. Det är en ung pojke som sitter fastklämd vid femte våningen mellan en dörr och själva schaktet, säger Lars Klevensparr, chef för räddningstjänsten i Storgöteborg, till tidningen.

Annons

– Vad som händer vet inte jag exakt, men pojken faller fem våningar ned.

Pojken fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset och var på torsdagsförmiddagen fortfarande inlagd. Sjukhusets presstjänst uppger att skadorna fortfarande bedöms som allvarliga.

Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket och kommer även att utredas av polisen.

– Vad som har hänt exakt, det får framtiden utvisa, men jag vill inte spekulera i detta, säger Lars Klevensparr till Expressen.

Enligt polisen är pojken under tio år gammal.

– Vi blev ditkallade efter att olyckan skett. Vi har upprättat en anmälan om grovt vållande till kroppsskada, säger Jens Andersson, presstalesperson vid polisen, till TT.

– Det är inte riktat mot en enskild person, men det ska utredas om det har begåtts något fel i samband med räddningsinsatsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons