Annons
Nyheter

Företaget hyr 10 000 pallplatser i Icas Räppe-lager

När Biltema expanderar räcker 23 000 kvadratmeter lageryta i Lammhult inte till.
För att klara behoven har Biltema även hyrt 10 000 pallplatser på 7 000 kvadratmeter ledig yta i Icas Räppe-lager.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2006

- Det handlar om ett centralt avtal mellan Biltema och Ica. På årsbasis blir tio anställda sysselsatta med buffertlagring av sjöcontainrar från Fjärran Östern. Därefter transporteras containrarna från Räppe till Biltemas lager i Lammhult, säger Sven-Åke Berggren, chef för Ica-lagret.

Han ser mycket positivt på avtalet och hoppas att det kan generera en starkt utökad logistisk verksamhet när verksamheten vid Ica-lagret helt avvecklas.

Annons

De lediga utrymmena i Räppe kommer väl till pass när det nu visar sig att Biltemas i nuläget största lager, Coop-lagret i Lammhult med 23 000 kvadratmeter lageryta, inte räcker till.

Nytt centrallager

Dessutom är Biltema på väg att bygga ett nytt centrallager i Halmstad. Lagret får en total yta på cirka 50 000 kvadratmeter och ska stå klart 2007.

- Etableringen av ett lager i Halmstad får inga konsekvenser för lagret i Lammhult. Vi behöver båda lokalerna, säger Jan Ivarsson, vd för Biltemas logistikbolag.

Sedan Biltema sommaren 2003 hyrde in sig i det tomma Coop-lagret i Lammhult har antalet anställda ökat från cirka 30 till 55.

- Lammhultslagret har en mycket viktig funktion i vår logistik, säger Jan Ivarsson.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons