Nyheter

Försvaret köper österrikiska brandbilar

Ekonomi • Publicerad 12 februari 2021
På bilden syns en brandbil från Rosenbauer International på den internationella flygplatsen i Oslo. Fordonet på akivbilden har ingen koppling till upphandlingen i artikeln.
På bilden syns en brandbil från Rosenbauer International på den internationella flygplatsen i Oslo. Fordonet på akivbilden har ingen koppling till upphandlingen i artikeln.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Försvarsmakten köper 22 brand- och räddningsfordon från österrikiska Rosenbauer International. Prislappen landar på drygt 200 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Fordonen ersätter dagens Räddningsfordon typ 2 och ska användas i flygvapnet för att släcka bränder i samband med större haverier och rädda piloter.

"De nya fordonen kommer att bli ett modernt komplement till övriga räddningsfordon", skriver Försvarets materielverk i pressmeddelandet.

Förutom fordonen ingår reservdelar och utbildning. Den första leveransen beräknas till nästa höst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.