GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SJ:s biljettbokning öppen igen

Det går sedan strax före klockan 12 på fredagen att åter boka tågbiljetter hos SJ efter förmiddagens störningar.
Teknik • Publicerad 6 oktober 2017 • Uppdaterad 6 oktober 2017

Stora IT-problem hos serverföretaget Evry gjorde att biljettförsäljningen låg nere i drygt fem timmar på fredagsförmiddagen. Förutom SJ drabbades även kunder hos bland andra logistikföretag och nordiska storbanker.

- Vi är mycket missnöjda med IT-haveriet hos Evry som drabbat våra resenärer och tydligen även kunder hos andra företag. Det är inte acceptabelt och vi kommer lyfta frågan till högsta nivå, säger Niclas Härenstam, presschef på SJ i ett pressmeddelande.

Mest påverkades resenärer som tänkt resa spontant med de regionala tågen och som velat köpa biljett strax innan avgång.

- Vi beklagar förstås de problem som drabbat våra kunder. Under stoppet hade vi en generös inställning till de resenärer som försökt köpa biljett utan att lyckas men som ändå var tvungna att resa, säger Niclas Härenstam.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.