Annons
Nyheter

Fortsatt ökad smittspridning i Stockholm

Coronaviruset • Publicerad 17 augusti 2021
Vaccinering mot covid-19 på Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm.
Vaccinering mot covid-19 på Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Antalet smittade av coronaviruset fortsätter att öka i Stockholms län för sjunde veckan i rad. Under den senaste veckan är ökningen knappt 20 procent, skriver Region Stockholm i sin senaste lägesrapport.

Det innebär att 2 177 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 10-16 augusti. Fem av dem som testats positivt bor på särskilt boende för äldre.

Annons

Antalet covidsjuka som vårdas på sjukhus är 62, varav åtta intensivvårdas. Inga dödsfall har rapporterats.

"Vi vet att drygt 40 procent av länets invånare ännu inte tagit båda sina doser vaccin. Det gör att vi alla måste fortsätta följa rekommendationerna oavsett om vi är vaccinerade eller inte för att minska risken för fortsatt smittspridning", kommenterar Region Stockholms smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

Statistiken över vaccinerade i Stockholms län visar att 27,5 procent i den yngsta åldersgruppen, 16- och 17-åringar hunnit få sin första vaccindos.

I den vuxna befolkningen, 18 år och äldre, är 57,2 procent fullvaccinerade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons