Annons
Nyheter

Fortsatt stökigt på bilträff i Rättvik

Uppemot 1 000 personer och mellan 150–200 fordon har samlats i Rättvik i Dalarna för en så kallad "spontancruising" under helgen.
Polisen har haft fullt upp.
Brott • Publicerad 1 augusti 2021
I Rättvik har många fordon samlats trots att årets Classic car week ställts in. På lördagen var det lång bilkö genom centrala delarna av Rättvik.
I Rättvik har många fordon samlats trots att årets Classic car week ställts in. På lördagen var det lång bilkö genom centrala delarna av Rättvik.Foto: Lisa Abrahamsson/TT

Det årliga motorevenemanget Classic car week ställdes in tidigare i år. I stället samlar en spontan bilträff mycket folk i Rättvik.

Hittills har polisen utfärdat 112 ordningsböter i trafiken och genomfört cirka 1 000 fall av direktförverkande av alkohol.

Annons

Totalt har nio fall av ringa narkotikabrott rapporterats, två fall av drograttfylleri, två anmälan om misshandel, en om stöld samt en om brott mot alkohollagen.

Därtill har två personer omhändertagits för fylleri.

Mats Öhman, presstalesperson för polisen, säger till TT att spontanträffen fortfarande pågår under söndagen, men att antalet deltagare ser ut att minska.

Polisen har fått jobba hårt under helgen, men det har inte varit särskilt stökigt i förhållande till cruisingen andra år, säger Öhman.

Två överfallsvåldtäkter eller försök till våldtäkt anmäldes under natten mot lördagen, men det är inte klarlagt om de har något samband med cruisingen, enligt Öhman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons