Annons
Nyheter

Fortsatta problem för tågen efter urspårning

Tågolycka • Publicerad 5 juni 2023
Det kan dröja till juli innan tågtrafiken går för fullt mellan Stockholm och Uppsala efter urspårningen i slutet av maj. Arkivbild.
Det kan dröja till juli innan tågtrafiken går för fullt mellan Stockholm och Uppsala efter urspårningen i slutet av maj. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl / TT

Tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala ska rulla i gång på onsdag igen efter urspårningen vid Arlanda. Full kapacitet räknar dock inte SJ med förrän tidigast vid månadsskiftet juni-juli, rapporterar P4 Uppland.

På onsdag ska trafiken släppas fram på ett av spåren, men problemen fortsätter för resenärer på sträckan Stockholm – Uppsala. Det blir fortsatta förseningar och inställda avgångar, säger Anders Edgren på SJ:s presstjänst till radion.

Annons

Tidigt på lördagsmorgonen den 27 maj spårade ett Arlanda express-tåg ur öster om Märsta i höjd med Arlanda stad. På tåget fanns ett 70-tal personer, två passagerare fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen har inlett en förundersökning kring urspårningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons