Annons
Nyheter

Fox stämmer Tucker Carlson

USA • Publicerad 8 juni 2023
Tucker Carlson. Arkivbild.
Tucker Carlson. Arkivbild.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Tv-kanalen Fox News stämmer sitt tidigare nyhetsankare Tucker Carlson, rapporterar nyhetssajten Axios.

Den amerikanske tv-profilen Carlson lanserade i tisdags en ny version av sitt nyhetsprogram på Twitter, något som Fox menar är ett kontraktsbrott. I ett uttalande till Axios säger Carlsons advokater att om Fox vidtar rättsliga åtgärder mot Carlson så kränker de hans yttrandefrihet.

Annons

Den 24 april meddelade tv-bolaget att man klippte banden med Carlson, som var den mest populäre programledaren på bästa sändningstid.

Bolaget gav inte någon förklaring till beslutet men bara några dagar innan det hade Fox gjort upp med Dominion Voting Systems som hade stämt bolaget för ärekränkning.

Stämningen handlade om påståenden om att Fox-programledare, exempelvis Carlson, visste att dåvarande president Donald Trumps påståenden om valfusk var osanna – men ändå fortsatte att framföra dem i sina program.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons