GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fransk militärpolis till upplopp i Guadeloupe

Frankrike • Publicerad söndag 10:08
Franska soldatpoliser, gendarmer, på bild från franska Bretagne i januari. Arkivbild.
Franska soldatpoliser, gendarmer, på bild från franska Bretagne i januari. Arkivbild.
Foto: Gendarmerie Nationale via AP/TT

Frankrike skickar ytterligare cirka 50 polissoldater till franska territoriet Guadeloupe i Karibien, där upplopp och kravaller rasat i protest mot covidregler.

Sammanlagt 2 250 franska poliser kommer därmed att vara i tjänst på ön, skriver Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin på Twitter efter ett krismöte under lördagen med Sébastien Lecornu, minister med ansvar för Frankrikes utomeuropeiska territorier.

De stundtals våldsamma demonstrationerna har pågått i flera dagar som svar på regler om covidpass och vaccinkrav för vårdpersonal. Flera yrkesgrupper, däribland läkare och räddningspersonal, har gått ut i strejk. Butiker och köpcentrum har plundrats under kravallerna, skriver franska tidningen Le Monde.

Under fredagen infördes utegångsförbud mellan klockan 18 och 05, men upploppen fortsatte trots det under natten till lördagen med våldsamheter som vid flera tillfällen riktades mot polisen på plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.