Annons
Nyheter

Fullsatt när nya konsthallen invigdes

Ingen sa "Äntligen" men många tänkte det nog när Växjö nya konsthall i går öppnade sig för sin publik.
Och publiken strömmade till. Champagne och mingel skapade möten kring Marianne Lindberg de Geers konst.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2006
En storslagen invigningspublik mötte Marianne Lindberg de Geer och hennes konst när Växjö nya konsthall invigdes i går kväll. Foto: Urban Nilsson
En storslagen invigningspublik mötte Marianne Lindberg de Geer och hennes konst när Växjö nya konsthall invigdes i går kväll. Foto: Urban NilssonFoto: 

En vanlig torsdagskväll blev till en festkväll när det var dags för invigning av Växjös nya konsthall. Fyllda glas stod på rad och lite tilltugg fanns att stoppa i mun för den som kanske kom direkt från jobbet eller shoppingrundan. Växjös nya konsthall ligger mitt i strömmen men ändå inte i bruset.

Alla verkade så nöjda med den nya konsthallen. Inte minst konsthallschefen Bengt Adlers som hälsade välkomna.

Annons

- Nu blir Växjö kulturliv lite mer helt. Och uppslutningen i dag visar verkligen att Växjöpubliken är intresserad av konst.

Generöst

Själva invigningen förrättades av kulturnämndens ordförande Lennart Allard som tyckte att lokalen präglades av ljus, öppenhet och generositet.

- Detta är rätt plats för en konsthall. Mitt i hjärtat av Växjös kulturkvarter. Här finns en källa till inspirerande möten och en kraft som öppnar för nya perspektiv.

Bland konsthallens mål finns ambitionen att erbjuda fler barn och ungdomar upplevelser av konst. Här vill man låta samtidskonsten beröra fler. Konsthallen skall också inspirera till nya samarbeten.

Många fick ett tack för att de med envishet och entusiasm bidragit till att Växjö kunde få en ny konsthall. Inte minst konstnären Marianne Lindberg de Geer som är den första utställaren. Hon och hennes konst presenterades av Marita Wachmeister från Wanås slott.

Stor uppslutning

Och Marianne Lindberg de Geer var imponerad inte bara av konsthallen utan också av den stora uppslutningen med människor till invigningen. För henne var det helt överväldigande att se en så stor publik vid invigningen som samtidigt var en invigning av hennes utställning.

Fotnot: Utställningen kommer att recenseras i Smålandsposten på lördag.

Ann-Marie Linderås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons