Annons
Nyheter

Fynd i vattnet där Kim Wall försvann

Dansk polis har gjort fynd i Kögebukten där man dykt efter den svenska journalisten Kim Walls kvarlevor, skriver Ekstra-Bladet. Fynden har förts till Retsmedicinsk Institut.
Köpenhamn • Publicerad 6 oktober 2017
Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen och åklagaren Jakob Buch-Jepsen intervjuas efter omhäktningsförhandlingen för ubåtskonstruktören Peter Madsen i byretten i Köpenhamn.
Vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen och åklagaren Jakob Buch-Jepsen intervjuas efter omhäktningsförhandlingen för ubåtskonstruktören Peter Madsen i byretten i Köpenhamn.Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt tidningen fanns förundersökningsledaren Jens Möller på plats när fyndet bärgades och fördes bort, men när TT når honom vill inte kommentera utan hänvisar till en presskonferens på lördagsförmiddagen med anledning av dagens fynd.

På Twitter skriver Köpenhamnspolisen att de nya fynden förmodligen har koppling till ubåtsfallet.

Annons

Kim Wall gick ombord med Ubåtsbyggaren Peter Madsen på ubåten UC3 Nautilus den 10 augusti. Hennes torso hittades vid Amagers sydkust den 21 augusti. Sedan dess har dykningar pågått för att hitta andra kvarlevor.

Madsen är häktad misstänkt för mord.

Nyhetsbyrån TT direktrapporterar från polisens presskonferens på lördagsmorgonen med start klockan 09.45.

Per JodeniusSkicka e-post
TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons