Annons
Nyheter

Fyra greps efter tatuerartillslag i Norrbotten

Fyra personer greps i veckan när Ekobrottsmyndigheten (EMB) slog till mot tatuerare i Norrbotten, skriver myndigheten.
Brott • Publicerad 11 februari 2023
En stor insats riktad mot tatuerare i Norrbotten har genomförts. Arkivbild.Foto: Rahmat Gul/AP/TT

Polisens insatsgrupp, Skatteverket liksom EBM:s personal deltog vid vad som beskrivs som omfattande husrannsakningar på tio adresser i Luleå, Umeå och Linköping.

Det som låg bakom tillslagen var misstankar om ekonomisk brottslighet.

Annons

"Vi bedömer att tatuerarverksamheterna som är föremål för vår förundersökning har kopplingar till grov organiserad brottslighet", säger kammaråklagare Mikael Bäckström vid EBM.

Inkomster ska inte ha redovisats och löner ska ha betalats ut svart, antingen kontant eller via Swish, enligt misstankarna. Vid tillslagen hittades "en större mängd narkotika och kontanter" vilket har lett till misstankar även om narkotikabrott och penningtvättsbrott.

De fyra som greps släpptes senare, men misstänks fortfarande för brott. De kommer att förhöras, liksom eventuella vittnen, enligt Bäckström.

"Det som nu händer är att de beslag som gjordes i samband med tillslaget i veckan gås igenom och analyseras för att kunna säkra bevisning. Det kan handla om telefoner, datorer, bokföring, med mera", säger han.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons