Annons
Nyheter

Gamestop sparkar vd trots kvartal med vinst

Ekonomi • Publicerad 7 juni 2023
Cirka 72 miljoner kronor. Så mycket förlorade svenska investerare på Gamestop-hajpen i början av 2021, enligt en analys av Finansinspektionen.
Cirka 72 miljoner kronor. Så mycket förlorade svenska investerare på Gamestop-hajpen i början av 2021, enligt en analys av Finansinspektionen.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Omdiskuterade datorspelskedjan Gamestop sparkar sin vd Matthew Furlong och utser bolagets ordförande Ryan Cohen till arbetande styrelseordförande, skriver CNBC.

Det amerikanska företaget har inte angett någon orsak till beslutet, som kommer efter att Gamestop nyligen redovisade sin första kvartalsvinst på två år.

Annons

I början av 2021 hamnade bolaget i hetluften. Det spekulerades häftigt i aktien och bakgrunden var att en större grupp investerare via sociala medier gick samman för att driva upp priset.

Enligt en analys av Finansinspektionen förlorade svenska investerare cirka 72 miljoner kronor på Gamestop-hajpen 2021.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons