GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svag uppgång på Asienbörserna

Börs • Publicerad 23 juni 2022
Torsdagshandeln inleds i relativt munter stil på Tokyobörsen. Arkivbild.
Torsdagshandeln inleds i relativt munter stil på Tokyobörsen. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Tokyobörsen öppnade på plus samtidigt som investerare är i full färd med att bedöma risken för inflation och recession efter att Fed-chefen Jerome Powell påtalat behovet av ytterligare räntehöjningar.

Därefter märktes en mindre tillbakagång. Både Nikkei 225-indexet och det bredare Topix-indexet är vid 7-tiden upp runt 0,1 procent, efter det att börjat handeln aningen starkare.

I Hongkong är det mer muntra tongångar: Hang Seng-indexet är plus 1 procent. Kompositindexen i Shanghai respektive Shenzhen startade svagt upp runt nollan, men har därefter ökat. De ligger nu plus 0,8 respektive 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.