Annons
Nyheter

Krockade gasbussen bärgad utan komplikationer

En gasbuss har krockat med ett tåg på Hisingen i Göteborg.
Olycka • Publicerad 8 mars 2021
En gasbuss har krockat med ett tåg på Hisingen i Göteborg.
En gasbuss har krockat med ett tåg på Hisingen i Göteborg.Foto: Bjorn Larsson Rosvall/TT

Tåget har enligt uppgift spårat ur och bussen är demolerad. Larmet kom strax efter halv åtta, och räddningstjänsten har spärrat av ett större område runt olyckan.

Och strax före klockan två kunde räddningstjänsten meddela att räddningsinsatsen är avslutad och att arbetet med att stabilisera och bärga bussen har förlöpt utan problem.

Annons

– När bussen är bärgad så kommer vi att börja arbetat med att bärga bort tåget, säger Lii Hylander på Trafikverket.

Framkomligheten i området är därför fortsatt begränsad.

Ensam i bussen

Enligt uppgifter från polisen var busschauffören ensam i bussen. På tåget fanns ett sextiotal personer. Tre personer har själva uppsökt vårdcentral med lättare skador men det finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit allvarligt skadad.

Olyckan utreds som vårdslöshet i trafik, men ingen är i nuläget delgiven misstanke om brott. Polisen har tagit bussen i beslag för vidare teknisk undersökning.

Påverkar trafiken

Vid olyckan skadades också järnvägens kontaktledningar vilket påverkar trafiken norr ut i Bohuslän. Flera turer under dagen ersätts med buss, andra ställs in.

Nyligen fattade en gasbuss eld och övertändes vid Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen. Men experter framhåller att gasbussar inte brinner oftare än andra bussar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons