Annons
Nyheter

Byggavfall började brinna i Strängnäs

Olyckor • Publicerad 14 juli 2022
Brandkåren är på plats för att bekämpa branden i Strängnäs. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

En hög med byggavfall börjande under torsdagsförmiddagen brinna på avfallsanläggning i Strängnäs. Den giftiga röken som spred sig gjorde att ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdades.

– Det är en större brand i en sophög men det är ungefär 15 meter till närmaste byggnaden så det är ingen fara för spridning, säger larmoperatören vid räddningstjänsten Mälardalen till SVT Sörmland.

Annons

Knappt två timmar senare, klockan 12.40, bedömde räddningsledaren att faran var över och VMA:t avslutades. Arbetet med att släcka resterna av branden kommer dock att ta ytterligare tid.

Enligt lokala energibolaget Sevab kan det omfattande släckningsarbetet leda till att vattnet i kranarna hemma hos folk missfärgas, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

"Om vattnet i din kran är missfärgat, låt vattnet spola i någon minut och undvik att tvätta kläder i tvättmaskin", skriver bolaget på sin Facebooksida.

Vad som orsakade branden finns i nuläget inga uppgifter om. Polisen misstänker inget brott.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons