Annons
Nyheter

Gratis boende för dem som flydde Rhodos bränder

Grekland • Publicerad 2 augusti 2023
De turister som tvingades fly bränderna på Rhodos erbjuds en veckas gratis boende på ön under nästa vår eller höst. Arkivbild
De turister som tvingades fly bränderna på Rhodos erbjuds en veckas gratis boende på ön under nästa vår eller höst. ArkivbildFoto: Petros Giannakouris/AP/TT

De turister som tvingades fly bränderna på Rhodos erbjuds en veckas gratis boende på ön under nästa vår eller höst.

Löftet kommer från den grekiska premiärministern Kyriakos Mitsotakis i en intervju med ITV, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Annons

Det är ännu oklart hur pengarna ska administreras.

Stora skogsbränder har rasat på den populära turistön Rhodos i Grekland, främst i de södra och mellersta delarna. Fler än 20 000 turister och lokalinvånare har tvingats fly från hem och semesterhotell för att inte skadas.

De svenska resebolagen Ving, Tui och Apollo ställde in resor till de drabbade områdena, men Ving och Apollo fortsatte flyga till de norra delarna.

Både Ving och Apollo har uppgett att de haft svårt att hitta hotellrum till svenskar som evakuerats och flera resenärer har fått sova i hotellens lobbyer och konferensrum.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons