Annons
Nyheter

Grovt rattfull krockade med pelare

En 34-årig Ljungbybo satte sig bakom ratten efter att ha druckit stora mängder vin. En polis blev vittne till den vingliga färden som slutade mot en betongpelare.
Ljungby • Publicerad 3 oktober 2017
Växjö tingsrätt.
Växjö tingsrätt.Foto: Lars-Goran Rydqvist

I början av augusti i år krockade en bilförare med en betongpelare i en rondell i centrala Ljungby. En polis, som var på väg hem från jobbet, hade en stund följt efter bilisten eftersom fordonet hade vinglat kraftigt på vägen och under en längre sträcka hade framförts i fel körfält.

Polisen sprang fram till bilen efter krocken i rondellen eftersom han trodde att det rörde sig om ett sjukdomsfall och upptäckte då att föraren, en 34-årig kvinna boendes i Ljungby, doftade starkt av alkohol.

Annons

34-åringen blev inte skadad vid kollisionen men provtagningen visade att hon hade närmare två promille alkohol i blodet vid olyckstillfället.

Den tidigare ostraffade 34-åringen har nu dömts vid Växjö tingsrätt för grovt rattfylleri.

Rätten skriver i domen att brottet har ett straffvärde på två månaders fängelse. Men eftersom 34-åringen har en missbruksproblematik döms hon i stället till skyddstillsyn samt att genomgå en behandlingsplan i Kriminalvårdens regi.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons