Annons
Nyheter

Gungor stals från barnens lekplats

Brott • Publicerad 2 mars 2021
En gungställning, en vippgunga och lekgris har stulits från en lekplats i Smedbyparken i Huskvarna. Flera personer misstänks vara inblandade. Arkivbild.
En gungställning, en vippgunga och lekgris har stulits från en lekplats i Smedbyparken i Huskvarna. Flera personer misstänks vara inblandade. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En gungställning, en vippgunga och en lekgris har stulits från en lekplats i Smedbyparken i Huskvarna. Bara gungställningen väger över 250 kilo så flera personer misstänks vara inblandade.

"Det är barnen man förstör för. Dels kommer lekplatsen att vara avspärrad ett antal veckor, dels blir det en stor kostnad för att ersätta utrustningen", skriver Karin Emanuelsson på Tekniska kontoret på kommunens hemsida.

Annons

Händelsen är polisanmäld.

Lekplatsen är nu avspärrad med kravallstaket för att ingen ska skada sig på fundamenten som är kvar, skriver P4 Jönköping.

Kommunen har beställt nya lekredskap men det kommer att dröja minst sex veckor innan de kan komma på plats. Polisen vädjar till allmänheten om tips.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons