Annons
Nyheter

Hade 23 kilo narkotika i lönnfack – får åtta år

En 40-årig man döms till åtta års fängelse för att ha smugglat in drygt 23 kilo amfetamin i ett lönnfack i sin bil via Öresundsbron. Narkotikan upptäcktes av en slump.
Brott • Publicerad 7 juni 2023
Runt 23 kilo amfetamin hittades förra hösten i ett lönnfack i en bil när den stoppades vid Öresundsbron. Nu döms den 40-årige föraren till åtta års fängelse. Arkivbild.
Runt 23 kilo amfetamin hittades förra hösten i ett lönnfack i en bil när den stoppades vid Öresundsbron. Nu döms den 40-årige föraren till åtta års fängelse. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen stoppades på Lernacken vid Öresundsbron i mitten av september i fjol och då upptäcktes det att 40-åringen hade stora skulder hos Kronofogden. Bilen togs i förvar, men när mannen senare fick möjlighet att hämta sina personliga tillhörigheter uppträdde han nervöst. Polis och hundförare tillkallades och då hittades 23 kilo amfetamin i bilen.

Han döms även för ett fall av grov narkotikasmuggling för att ha hjälpt en 23-årig man att smuggla in runt tio kilo kokain och ett kilo MDMA i mitten av oktober förra året. 23-åringen döms av Malmö tingsrätt till fängelse i sex år och två månader för synnerligen grov narkotikasmuggling.

Annons

40-åringens sambo döms för medhjälp till samma brott och penningtvättsbrott. Kvinnan ska ha tagit emot knappt 230 000 kronor under fem månader 2022 och även lånat ut sin bil till den andra smugglingsresan. Påföljden blir fängelse i ett och ett halvt år.

En 28-årig man döms till fängelse i ett år för medhjälp till synnerligen grov narkotikasmuggling. Mannen ska ha upprättat en kontakt mellan 23-åringen och 40-åringen.

Rättad version: I en tidigare version av texten angavs fel typ av narkotika för det stora beslaget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons