Nyheter

Halvledarfest på Wall Street

Ekonomi • Publicerad torsdag 22:16
Chiptillverkarna är populära bland investerarna på Wall Street.
Chiptillverkarna är populära bland investerarna på Wall Street.Foto: Seth Wenig/AP/TT

USA-börsen återhämtade sig på torsdagen efter några dagars deppighet. Halvledarjätten Nvidia ledde uppgången på techsidan och aktien rusade 24,4 procent till följd av onsdagens starka rapport.

Breda S&P 500-indexet steg 0,9 procent och Nasdaqs kompositindex ökade 1,7 procent. Dow Jones industriindex stängde på minus 0,1 procent.

Nvidia – som är en av de stora vinnarna på vågen av investeringar i artificiell intelligens (AI) – drog med sig bland andra Taiwan Semiconductor, Vaneck Semiconductor och AMD i halvledaryran, med uppgångar på mellan 3 och 11 procent.

Med Nvidias kurslyft närmar sig företaget – som är en ledande tillverkare av grafikkort för spel och AI-program – den exklusiva 1 000 miljardersklubben på Wall Street. Nuvarande marknadsvärde är runt 950 miljarder dollar.

Bland de amerikanska börsbolagen är det i dagsläget endast Apple, Microsoft, Alphabet och Amazon som ligger över den gränsen, enligt CNBC.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.