Annons
Nyheter

Han ska ta över Lundin Energy

Ekonomi • Publicerad 7 mars 2022
Lundin möblerar om i ledningen när prospekterings- och produktionsverksamheten knoppas av. ArkivbildFoto: Marit Hommedal/NTB/TT

Daniel Fitzgerald pekas ut som Lundin Energys nya vd i ett pressmeddelande från oljekoncernen, som är på väg att knoppa av prospekterings- och produktionsverksamheten för att fokusera på förnybar energi.

Fitzgerald är inför tillträdet operativ chef på Lundin Energy.

Annons

"Genom att vara initialt skuldfria och inneha tre högkvalitativa förnybara tillgångar i några av de högsta prisområdena i Norden, har vi betydande kapacitet att anskaffa kapital för förvärv och tillväxt. Vi ser många möjligheter runt om i Europa, inom såväl existerande som framväxande teknik", skriver han om den verksamhet han ska leda i en kommentar.

Ny styrelseordförande för Lundin Energy blir Grace Reksten Skaugen. Hon tar över efter det att prospekterings- och produktionsverksamheten slagits samman med norska Aker BP någon gång under andra kvartalet.

I styrelsen kommer även Jakob Thomasen, Ashley Heppenstall, Aksel Azrac och Daniel Fitzgerald ingå, enligt planen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons