Annons
Nyheter

Hanaslövsbacken stängd - trots snön

Snön ligger kvar, men Hanaslövsbacken har tvingats stänga för säsongen.
Orsak? En trasig lift.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2006

Antalet besökare har sjunkit något efter sportlovet, men Hanaslövsbacken kan se tillbaka på den bästa vintern på tio år. Enligt Tore Lönnberg, en av dem som jobbat i backen, har man sålt 8 000 liftkort under vintern. Det kan jämföras med runt 3 000 kort de senaste vintrarna. Och succén har gett ett tillskott i kassan på ungefär 450 000 kronor. Men trots att vintern biter sig kvar och att backen är i åkdugligt skick tvingades man stänga i helgen.

- En lift gick sönder och kommunen beslutade att stänga för säsongen. Vi hade kanske kunnat köra i två helger till, säger Tore Lönnberg.

Annons

Kenneth Erlandsson på Alvesta kommun berättar att man även tidigare haft problem med liften.

- Det är bättre att laga den helt, än att göra något provisoriskt. Då hade det kunnat stanna nästa helg igen och sådant bara upprör dem som kommer till backen. Vi är sårbara när det bara finns en lift, säger han.

Det är inte bara Hanaslöv som kan se tillbaka på en framgångsrik vinter. Snö över hela landet har ökat omsättningen vid Sveriges skidanläggningar. Enligt TT ökade omsättningen med sex procent i februari jämfört med samma månad förra året. Det framgår av beräkningar från SLAO, Svenska Liftanläggningars Organisation. I många skidanläggningar i södra Sverige har ökningen varit ännu större. Flera av dessa räknar också med att hålla öppet in i april månad. Men inte Hanaslövsbacken.

Där är redan säsongens sista åk avklarat.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons