Annons
Nyheter

Handlarna ser fortsatt ljusning

Ekonomi • Publicerad 15 november 2021
Människor ute i julhandeln på shoppingstråket Drottningatan i Stockholm i fjol. Arkivbild.
Människor ute i julhandeln på shoppingstråket Drottningatan i Stockholm i fjol. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handlarna är fortsatt optimistiska när årets viktigaste försäljningsperiod med Black Friday och julhandeln står för dörren, visar Svensk Handels handelsbarometer för november.

Framtidsindikatorn för butikshandeln ökar med 1,3 enheter till 106,2 jämfört med samma period föregående år. Framför allt ser man positivt på försäljningsutsikterna, medan förväntningarna om lönsamhet är på lägre nivåer.

Annons

"Det är glädjande att svenska handlare, trots långa och svåra månader i ryggen samt fraktproblematik, ser fortsatt återhämtning och ljust på framtiden. Vi står inför handelns viktigaste försäljningsperioder och kan konstatera att de flesta ändå känner sig trygga i att de kommer ha tillräckligt mycket varor på hyllorna", säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

E-handelns framtidstro är fortsatt stark inför Black Friday som brukar ge ett enormt uppsving. Framtidsindikatorn rör sig upp till 115,8, vilket är en ökning med 2,8 enheter från föregående månad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons