Annons
Nyheter

Allt fler bolag pausar i Ryssland

Ekonomi • Publicerad 8 mars 2022
Coca-Cola – med flera – lämnar Ryssland. Arkivbild.Foto: Keith Srakocic/AP/TT

Listan över västerländska företag som lämnar Ryssland efter invasionen av Ukraina blir allt längre.

Under tisdagen anslöt McDonald's, Coca-Cola och Pepsi till de bolag som stänger sin verksamhet i landet. Även kaffekedjan Starbucks meddelar att man pausar sin verksamhet där.

Annons

McDonald's beslut berör företagets samtliga 850 restauranger i landet. Enligt snabbmatsjätten fortsätter man dock att betala ut löner till de 62 000 ryska anställda.

Läskedrycksjätten Coca-Cola säger i ett uttalande att bolaget "fortsätter att övervaka situationen" i landet. Konkurrenten Pepsi slutar helt att sälja sina läskedrycker i Ryssland, men behåller enligt CNBC försäljning av bland annat barnmat och mjölk.

"Som mat- och dryckesföretag behöver vi nu mer än någonsin stå upp för de humanitära aspekterna av vår verksamhet", heter det i ett uttalande från Pepsi.

Fortfarande kan den som vill äta på Kentucky Fried Chicken eller Papa John's Pizza i Ryssland, rapporterar The Washington Post.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons