Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bil i diket vid viltolycka i Moheda. Tre till sjukhus efter olycka utanför Linköping.
Publicerad 4 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på väg 126 söder om Moheda klockan 02.58 på natten till måndagen. Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Annons

Bilen ska ha hamnat i diket efter att föraren väjt för en älg, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att ingen person förts till sjukhus.

Kalmar län

En natt utan större polisiära händelser i området.

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 35 utanför Linköping.

Det var vid 23.30-tiden på söndagskvällen som bilen körde av vägen och voltade.

Polisen bedömer att bilens hastighet i kombination med det hala väglaget varit bidragande till olyckan. (TT)

En man i 75-årsåldern omkom på söndagen i en trafikolycka i Djursholm norr om Stockholm.

Enligt Aftonbladet blev mannen påkörd vid ett övergångsställe strax efter klockan 16. Polisen uppgav senare att hans skador varit så omfattande att han avlidit.

Kvinnan som körde på honom misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död, skriver tidningen. (TT)

Annons

Världen

Parlamentet i Australien har inlett debatten om att legalisera samkönade äktenskap i landet, sedan en klar majoritet röstat för förslaget i en folkomröstning som avslutades den 7 november.

Målet är att en omröstning i frågan ska ske innan ledamöterna går på julledighet om två veckor.

En av ledamöterna Tim Wilson, passade på att fria när han höll sitt framförande. Hans partner, Ryan Bolger, som följde debatten på plats svarade ja. (TT)

Oppositionskandidaten Salvador Nasralla uppmanar landets militär att göra uppror och inte implementera utegångsförbudet som regeringen utlyst i landet sedan dödliga protester brutit ut efter valet förra helgen.

Tusentals människor slog på kastruller och blåste i horn när de marscherade genom huvudstaden Tegucigalpa till stöd för Nasralla, som anklagar regeringen för valfusk. Liknande scener utspelade sig i flera andra större städer i landet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons