Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg.
Publicerad 2 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En person har hittats skadad utomhus i Hökarängen i södra Stockholm.

– Vi utreder ett grovt brott, mer kan jag inte säga, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Polisen "bedriver en insats", och kan inte ge fler detaljer om vad som hänt, enligt Nylén.

Polis och ambulans larmades strax efter klockan 22 efter ett befarat hjärtstopp. Personen fick vård på plats och fördes sedan till sjukhus.

– Personen var blodig och hade skador som inte kan härledas till hjärtstopp, säger Peter Brottman, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Söderort, till Expressen.

Ett stort område har spärrats av och tekniker genomför en brottsplatsundersökning. Polisen vill inte gå ut med vilket brott det är som utreds. (TT)

En man har omkommit i en villabrand i Strömstad, rapporterar Sveriges Radio P4 Väst.

Det började brinna strax efter klockan 22, och räddningstjänsten möttes av en fullt utvecklad brand och lågor slog ut från taket.

Vid 23-tiden var branden i stort sett släckt och det fanns ingen spridningsrisk, enligt Göteborgs-Posten. (TT)

Världen

En bil har kört in i en folkmassa i den kinesiska storstaden Shanghai. 18 personer har skadats, enligt myndigheterna. För tre av dem är läget allvarligt.

Händelsen inträffade vid 09-tiden, lokal tid. Bilen körde upp på en trottoar där många befann sig i de centrala delarna av staden, och fattade eld.

Händelsen utreds, enligt ett kort uttalande från myndigheterna. (TT)

Fyra unga människor från Eritrea är kritiskt skadade sedan de blivit skjutna i sammandrabbningar mellan migranter i Calais i Frankrike. Ytterligare en person har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Flera andra har skadats i bråket där över 130 personer var inblandade, och som blossade upp när en person avlossade ett skott i en kö vid matutdelning i utkanten av Calais. Bråket varade i nära två timmar.

Omkring fem kilometer därifrån utbröt ett annat stort bråk i ett industriområde mellan två grupper migranter, enligt myndigheterna. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.