unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

En sommarstuga utanför Markaryd har brunnit ner och en personbil har kört på två vildsvin.
Arkivbild.
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

Småland

En sommarstuga utanför Strömsnäsbruk har under natten fått brinna ner till grunden.

Det var bilister på E4 som upptäckte branden och man trodde först att det brann i skogen.

– Men när första styrkan kom fram från Strömsnäsbruk så fick de ju se att det var en stuga som brann, säger Michael Johansson, insatsledare på räddningstjänsten i Markaryd.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Huset är en sommarbostad som var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Det var redan försent att rädda huset och man fick börja med att begränsa spridningen i terrängen.

– Som väl är har det kommit ganska mycket blött uppifrån. Så risken är bra mycket mindre nu för den typen av bränder än för en och en halv månad sedan, säger Michael Johansson.

Till en början befarades även att någon var kvar i huset men efter en stund fick man kontakt med ägaren. Det är okänt vad som orsakat branden.

– Vi kommer spärra av när det har svalnat lite och så får vi se om vi ska göra en teknisk undersökning där, säger Carina Berggren, inre befäl på polisen i Kristianstad.

En bil krockade under natten med två vildsvin, vid Ingelstad, utanför Växjö.

Ambulans, räddningstjänst och polis var på olycksplatsen. Föraren klarade sig oskadd och bilen fick plåtskador. Föraren är inte misstänkt för något brott.

En man i Tranås blev under natten gripen misstänkt för våldtäkt. Mannen kommer förhöras efter att han har nyktrat till, skriver polisen på sin hemsida.

Sverige

I dag räknas utlandsrösterna och de förtidsröster som kom in för sent för att räknas på valkvällen. Valresultatet hittills är så jämnt så att dessa sista röster kan avgöra utgången. Exakt hur många röster det handlar om kan Valmyndigheten inte säga, men de två senaste valen har det handlat om cirka 190 000 röster. (TT)

Flera polisbilar jagade på tisdagskvällen en bil i hög hastighet på E4 och E18 från Stockholm till Åkersberga.

– Det är en bil som inte har stannat när en polispatrull försökte stoppa den på Klarastrandsleden i Stockholm, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisen.

– Från början var det ett trafikbrott, sedan prejade den en av våra bilar inne på Klarastrandsleden, då växte brottsligheten.

Efterföljandet inleddes vid 21.50 och bilen hittades i Åkersberga vid 22.11.

– Vi har ett par personer där som vi håller på att utreda. Om de kommer att gå att binda till den här bilen är en annan historia, det får vi se. Ingen är frihetsberövad i nuläget, säger Mats Almqvist.

Ingen person skadades.

Enligt Aftonbladet rör det sig om en silvergrå Mercedes som jagades av ett tiotal polisbilar i upp mot 200 kilometer i timmen. Händelsen rubriceras som grov vårdslöshet i trafik och försök till grov misshandel. (TT)

En kvinna som i Luleå 2016 smet från skyddstillsyn med behandling och 180 timmars samhällstjänst har dykt upp – i amerikansk tv.

Den 35-åriga kvinnan dömdes för olaga förföljelse, urkundsförfalskning och övergrepp i rättssak av tingsrätten i Luleå, efter att hon under lång tid terroriserat och förföljt en man.

Men när domen skulle verkställas var kvinnan försvunnen, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Nu har tv-kanalen ABC 7 i New York avslöjat att hon driver svartboenden på flera adresser, och kvinnan berättar i sekvenser som filmats med dold kamera att hon tjänar motsvarande drygt 135 000 kronor i månaden på den olagliga verksamheten.

Utrymmena, som består av källarlokaler, ska dessutom vara livsfarliga då utgångar spikats igen för att inte upptäckas, enligt tv-inslaget.

Kvinnan är fortfarande efterlyst och häktad i sin frånvaro av den svenska polisen. (TT)

Världen

I de nordiska länderna Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island hade 5 procent av invånarna cancer under 2014, visar "European Health Report" från Världshälsoorganisationen WHO.

Samma år var genomsnittet 2,4 procent för de 53 länder som räknas in i rapportens europeiska region. Det är 50 procent fler än år 2000.

Antalet cancersjuka har fortsatt öka i Europa, men allt färre dör i sjukdomen på grund av att de drabbade kan få bättre behandling. (TT)

Uppemot två miljoner invånare i North Carolina, South Carolina och Virginia har ombetts eller beordrats evakuera, inför jätteorkanen Florences ankomst.

– Detta är inte en storm då man stannar och härdar ut. Detta är ett historiskt oväder, som kommer kanske en gång per livstid, säger North Carolinas guvernör Roy Cooper, som råder invånare att "fly nu".

En del vägar uppges dock vara igenkorkade av trafik. Florence väntas nå USA:s kust på torsdagen. (TT)

Explosioner och raketbeskjutning rapporteras från Mitiga, Libyens huvudstad Tripolis internationella flygplats. Uppgifterna gör att flygplan på väg dit för tillfället hänvisas till staden Misrata.

Om någon eller något skadats av raketerna är oklart. En raket ska ha landat i Medelhavet.

Bland de omdirigerade flygen under natten finns en flight från Egypten. (TT)

Australien har redan skickat specialstyrkor till Papua Nya Guinea (PNG), inför toppmötet inom stillahavssamarbetet Apec, rapporterar ABC.

Evenemanget den 12-19 november beskrivs som det största i huvudstaden Port Moresbys historia. Men PNG är ett fattigt land som behöver hjälp med säkerhet och infrastruktur. Bland annat hyrs kryssningsfartyg in som hotell.

Bland mötesdeltagarna finns Rysslands president Vladimir Putin och Kinas diktator Xi Jinping. (TT)

Läs mer

Förstakedjan ska leverera för Lakers: ”Vi har fina förutsättningar”

Intervju • Pettersson, Rosén och Gynge

Förstakedjan ska leverera för Lakers: ”Vi har fina förutsättningar”

Trion har levererat under försäsongen. Nu ligger tankarna på nästa fullträff.

Välkommen Joline

Personligt

Välkommen Joline

Ewelina Kenstam och Andreas Alexandersson, Växjö, fick den 14 augusti 2020 dottern Joline. Vikt: 3474 gram. Längd: 50cm. Syskon är Nova, 12 år och Winston, 8 år.

Anställda grep tjuv – en skadades och fick åka ambulans till sjukhus

Känd av polisen sedan tidigare

Anställda grep tjuv – en skadades och fick åka ambulans till sjukhus

När de två anställda ertappade inbrottstjuvarna beslutade de sig för att ingripa.

Tvist: Snickerifirma renoverade Växjörestaurang – fick inget betalt

Växjö

Tvist: Snickerifirma renoverade Växjörestaurang – fick inget betalt

Snickerifirman jobbade i två veckor på restaurangen. Men betalningen uteblev.

Stort parkeringshus ska byggas i Växjö centrum

Kvarteret Fabriken

Stort parkeringshus ska byggas i Växjö centrum

Kommunen har i flera år haft planer på ett stort parkeringshus i Växjö centrum.

Treårigt barn påkört av bil – fördes till sjukhus

Rottne • Trafikolycka

Treårigt barn påkört av bil – fördes till sjukhus

Räddningstjänsten larmades till platsen.