Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt sexualbrott i Kalmar. Tre gripna för inbrott utanför Växjö.

Kalmar län

Stensbergsparken i Kalmar spärrades av sent på måndagskvällen. En kvinna misstänks ha utsatts för sexualbrott.

Enligt TT är brottsrubriceringen inledningsvis våldtäkt.

Polis skickades till platsen för att spärra av i väntan på kriminalteknisk undersökning och sökning med specialsökhund, skriver polisen på sin hemsida.

Senare på natten uppger polisen att man vid 21-tiden fått uppgifter om att en kvinna utsatts för sexualbrott i parken. Polisen har hållit förhör med kvinnan.

Klockan 05.40 på tisdagsmorgonen uppger Kalmarpolisen att den tekniska undersökningen är färdig och att avspärrningarna har tagits bort. I övrigt vill man då inte gå ut med mer information.

Kronoberg

Efter en biljakt på natten till tisdagen kunde tre män gripas misstänkta för tre olika inbrott i Tegnaby-området söder om Växjö.

Det var vid klockan 01 som ett vittne hörde av sig till polisen och berättade att obehöriga varit i hens trädgård lyst med ficklampa.

– Vittnet kan observera hur mörkklädda personer rör sig i området och har fått uppfattningen att de gjort inbrott eftersom de bär ut saker, säger Per Bergendahl, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Polis åkte till platsen ock kunde då höra en bil starta och köra iväg.

– Patruller som är på väg dit från olika håll vänder om och tar upp jakten, säger Bergendahl.

Strax innan Växjö, på riksväg 25, tar efterföljandet slut. Klockan är då 01.30.

– De slår på stoppsignalen på polisfordonet och då körde bilen åt sidan, säger Bergendahl.

Tre män kunde gripas av polis. De är i 20- till 25-årsåldern och misstänks för inbrott i tre olika fastigheter; en villa, en kvarn och en ladugård.

Tekniska undersökningar ska göras under tisdagen.

– Vi har tagit en hel del beslag från bilen som stoppades och nu ska det kontrolleras gentemot målsägarna för att se om de känner igen något. Nu kan vi konstatera att de tagit alkohol, säger Per Bergendahl klockan 05.

Sverige

Sent på måndagskvällen ska räddningstjänsten ha dragit upp en kropp ur ett vattendrag på Segevång i Malmö.

Det var vid klockan 23.30 som polis skickades till platsen vid Västkustvägen för att biträda räddningstjänsten i arbetet. Kroppen bedöms ha legat i vattnet under en längre tid.

På natten till tisdagen har den inte kunnat identifieras än och polisen kan inte utesluta brott.

Kriminaltekniker har kallats in och en rättsmedicinsk undersökning ska göras.

En bil har tagits i beslag för teknisk undersökning och tre personer har hämtats till förhör, sedan en man sköts i benet i Upplands-Bro mellan Stockholm och Enköping på måndagskvällen, uppger polisen på sin sajt.

Polisen har sökt med hund i området och har hittat platsen där de tror att mannen sköts, vilket inte är samma plats som han hittades på.

Flera personer larmade klockan 21.15 om att smällar hörts. Polisen hittade den skadade mannen utomhus. (TT)

Världen

Minst 17 personer har omkommit i samband med en brand på ett hotell i Indiens huvudstad Delhi, uppger lokala myndigheter.

Branden bröt ut strax före gryningen i en av stadens folktäta, centrala delar.

– Vi har fått det bekräftat av myndigheter, dödssiffran är nu uppe i 17 personer, inräknat ett barn, säger Sunil Choudhary vid Delhis brandkår.

Brandmän fick kontroll över elden efter flera timmars kamp och omkring ett trettiotal personer räddades undan lågorna.

Lokala medier rapporterar att en kvinna och ett barn omkom när de försökte fly branden genom att hoppa ut genom ett fönster.

På bilder syns hur tjock röck väller ut ur fönstren på översta våningen från trevåningshuset – ett populärt hotell bland budgetresenärer.

Bränder är vanligt i Indien på grund av bristande säkerhetsåtgärder. (TT)