Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Snus och frimärken försvann i samband med ett inbrott i en matbutik i Emmaboda.
I centrala Ljungby stoppades en bilist, misstänkt för bland annat drograttfylleri.
Publicerad 13 augusti 2019

Kalmar län

Vid 03.30-tiden på tisdagen fick polisen in ett larm från en matbutik i Emmaboda, där en eller flera personer ska ha krossat en glasruta till entrén och stulit snus samt frimärken. Ingen misstänkt person har gripits.

Annons

Kronoberg

Sent på måndagskvällen kontrollerades en personbil i Ljungby centrum. Det resulterade i att föraren fick följa med in till stationen för provtagning. Enligt polisen misstänks mannen, som är i 25-årsåldern, för rattfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Sverige

En man fördes till sjukhus efter att ha knivskurits i centrala Stockholm sent på måndagskvällen. Skadorna bedöms till en början som allvarliga men mannen kunde lämna sjukhuset under tidig natt.

Mannen hittades utomhus vid Tegelbacken. Ett vittne larmade polisen strax efter klockan 22, men det är oklart vad den personen har sett.

Polisen skickade flera patruller till platsen, men vid 02.30-tiden var ingen gripen för dådet. Händelsen rubriceras som försök till mord. (TT)

En person har förts till sjukhus efter att en lastbil krockat med en grävmaskin vid E18 i Upplands-Bro, norr om Stockholm.

Olyckan inträffade vid en avfart till vägen, strax efter midnatt. Enligt Aftonbladet pågick gräsklippning vid sidan av vägen med hjälp av fordonet.

– En person skadades och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl hos polisen.

Skadeläget är oklart. (TT)

Annons

Världen

Under tisdagen kunde trafiken komma i gång igen vid Hongkongs flygplats, även om bland annat Cathay Pacific fortfarande på tisdagsmorgonen listade fler än 200 flighter som inställda.

Flygtrafiken ställdes abrupt in på en av världens mest trafikerade flygplatser när den protest som pågått på flygplatsen sedan i fredags plötsligt svällde. Ilskan över polisens hårda ingripande under helgens gatuprotester fick allt fler att ansluta sig och tusentals demonstranter samlades i lokalerna. (TT)

21 personer har evakuerats på grund av översvämningar i Brumunddal i Ringsaker i norska Hedmark.

– Regnet har orsakat rörelser i jordmassor i Brumunddal, en älv har gått över sina breddar och svept bort mark under flera byggnader, säger Bård Einar Hoft till NRK.

Evakueringarna är en försiktighetsåtgärd eftersom marken kan ha blivit underminerad. Det regnar fortsatt mycket i området. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons