Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man sitter anhållen efter en misshandel vid en stormarknad i Ljungby.
I Emmaboda grep polisen en man i en stulen bil, efter tips från allmänheten.
Publicerad 2 september 2019

Kalmar län

En man greps under söndagskvällen för misstankar om för tillgrepp av fortskaffningsmedel, alternativt häleri. Mannen anträffades i en stulen personbil efter tips från allmänheten, uppger polisen. Efter förhör anhölls mannen under natten.

Annons

Fyra viltolyckor rapporterades in i länet under natten, inga personer ska dock ha skadats.

Kronoberg

Sent på söndagen anhölls en man, misstänkt för att ha slagit och hotat en annan man vid en stormarknad i Ljungby tidigare under kvällen.

Tre viltolyckor inträffade i länet under natten, men det finns inga rapporter om några personskador.

Sverige

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus sedan han misshandlats i Västra Frölunda i Göteborg.

– Det är en man som blev överfallen av sex män i ett garage, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen region Väst, till GT.

Larmet kom strax innan klockan 23 och polisen har bland annat sökt efter gärningsmännen med helikopter. Offret fick skador i huvudet. Enligt SVT är han känd av polisen sedan tidigare. (TT)

Världen

Nedfallna träd, översvämmade gator och vågor på över sju meter. Bahamas hukar fortsatt under orkanen Dorians framfart, den hittills kraftigaste orkan som drabbat önationen.

Annons

Under söndagskvällen, lokal tid, meddelade myndigheterna att alla skolor, banker och myndighetskontor hålls stängda de närmaste dagarna.

Dorian närmar sig samtidigt Florida, med vindhastigheter på nära 82 meter i sekunden, och beräknas nå amerikanskt land sent på måndagen. (TT)

Förutom 96,5 miljoner dollar i ersättning till 98 000 bilköpare krävs Volkswagen på 26 miljoner dollar i bland annat juristarvoden i en rättsprocess i USA.

Fallet är ett av många som VW fått på halsen efter utredningarna av "dieselgate", den tyska biljättens mångåriga fusk med avgasvärden.

Företaget gick i förra veckan med på ersättningarna, som landar på upp till 2 333 dollar (15 000 kronor) per kund, men krävs alltså nu på mer pengar. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons