Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel vid konsert på camping i Urshult och vildsvinsolycka utanför Oskarshamn.
Publicerad 8 september 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Två anmälningar om misshandel samt en anmälan om ofredande blev resultatet vid säsongsavslutningen på Kärrasands camping.

Under lördagskvällen inkom tre anmälningar efter att polisen varit på plats vid Kärrasands camping. Det ena fallet rör misshandel där två män i 25-årsåldern hamnat i bråk på dansgolvet i samband med att musikgruppen Drängarna spelade.

Annons

– Enligt vad vi fått fram så har båda männen hamnat i någon form av bråk på dansgolvet och den ena mannen ska ha skallat den andra mannen över ansiktet, säger Mattias Svensson, inre befäl vid Växjöpolisen.

Den andra misshandeln ska ha skett vid ungefär samma tidpunkt men då är det en tjej som blivit skallad av en okänd person. Ytterligare en anmälan har under kvällen inkommit gällande ofredande.

– En tjej ska på något sätt ha blivit ofredad men i nuläget har vi inte mer att säga om denna händelse, säger Mattias Svensson.

Kalmar län

Under kvällen kolliderade en bil med ett vildsvin på väg 37/47 mellan Oskarshamn och Bockara vilket påverkade framkomligheten.

Händelsen skedde strax innan klockan 02:00 natten till söndagen. En personbil kolliderade med ett vildsvin vilket gjorde att all trafik stoppades under en stund på vägen. Vägverket var snabbt på plats för sanering.

Enligt räddningstjänstens inre befäl, Tobias Josefsson, uppstod inga personskador.

Sverige

Omkring tolv personer har rymt från Migrationsverkets anläggning i Märsta, norr om Stockholm. Larmet kom vid 03-tiden under söndagsnatten, och en polisinsats pågår i området.

– Vi har flera patruller som försöker spåra dem, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen.

En timme efter larmet hade två personer fångats in. (TT)

Polisen i Stockholm skulle under lördagskvällen stanna ett fordon på E4 för kontroll. Föraren vägrade stanna och en biljakt där flera polisbilar deltog inleddes.

Annons

Den fortsatte av motorvägen och in mot de centrala delarna av huvudstaden. Först vid Rålambshovsparken på Kungsholmen tog jakten slut, enligt Aftonbladet genom att en polisbil körde in i den jagade bilen.

Föraren av personbilen är gripen och är misstänkt för vårdslöshet i trafik, skriver polisen.

Inga allvarligare personskador rapporteras. (TT)

Polis och räddningstjänst larmades sent på lördagskvällen om en explosion i en lägenhet i Enköping. Väl på plats kunde polisen konstatera att någon i lägenheten hade försökt att blanda olika kemikalier.

– Det ska göras en teknisk undersökning. Vi får vänta och se tills den är klar innan vi kan säga något mer om kemikalierna, säger Mats Länn vid polisen till TT.

Två män som befann sig i lägenheten greps för allmänfarlig ödeläggelse. Den man som är ägare till bostaden anhölls tidigt på söndagsmorgonen, den andre mannen frigavs av åklagaren.

Inga personskador ska ha uppstått i samband med explosionen. Fönster på lägenheten krossades, men i övrigt var det inte några större skador på byggnaden. (TT)

Världen

En ung fallskärmshoppare har omkommit efter att ha hamnat fel vid landningen i en sjö, meddelar det norska polisdistriktet Vest.

Enligt uppgift till NRK siktade mannen på en flotte i Vangsvatnet, men missade och hamnade vid sidan av. En räddningsbåt fiskade upp honom och gav första hjälpen, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen var medlem i den lokala Voss fallskjermklubb. Polisen utreder nu de närmare omständigheterna kring olyckan. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons