Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Omfattande strömavbrott under lördagskvällen i Alvesta, en singelolycka i Växjö. Flera personer gripna på Helloweenfest och stöld slutade med biljakt.
Publicerad 27 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län och Kronobergs

Strax efter midnatt skulle Kalmarpolisen stoppa en bilförare där man misstänkte att bilen för stulen. Föraren valde att smita från platsen och en biljakt inleddes.

I höjd med Boda glasbruk misstänkte polisen att en bil var stulen. I samband med att polisen försökte stoppa bilen väljer föraren att köra från plats. En biljakt inleds under några minuter som sedan slutar med en krock.

Annons

Under natten mot söndagen fick polisen rycka ut till en halloweenfest i Kalmar. Flera personer togs med för tillnyktring och det finns misstankar om brott.

Lördagskvällen i Kalmar har varit relativt lugn enligt polisen. Det som sticker ut är en halloweenfest som polisen fick åka till efter larm om fylleslag. När polisen kom till platsen togs sju personer med för tillnyktring.

Det var vid 00.20-tiden som SOS får larm om att en personbil ska kört av vägen i närheten av Norremarksrondellen.

Räddningstjänst och ambulans är kallade till platsen. Enligt Trafikverkets prognos kommer det vara begränsad framkomlighet vid Trafikplats Norremark båda riktningarna fram till 01.40.

Under lördagen upplevde ett flertal av Eons kunder runt olika orter i södra Sverige ett strömavbrott, där två av orterna som drabbades hårdast var Alvesta och Tingsryd.

Strax efter klockan 21.00 hade Eon runt 200 kunder i och runt Alvesta utan ström. Lika många strömlösa beräknades också finnas i Tingsryd.

Eon hänvisade bara till strömavbrotten som ett tekniskt fel. Strax efter klockan 22.30 meddelande Eon att felet av avhjälpt och att alla hushåll hade fått strömmen tillbaka.

Sverige

Omständigheterna kring den man som har skjutits i benet i Norrköping är fortsatt oklara. Mannen hittades i området Hageby strax före klockan 23 på lördagskvällen. Han fördes till sjukhus, där läget beskrevs som allvarligt men stabilt, enligt NT.se.

– Vi har kommit så pass långt att vi inlett en förundersökning om grov misshandel. Sedan har inte målsägarens utsaga hjälpt oss i vår strävan att hitta en brottsplats eller förstått vad som har hänt, säger Joel Gerdin vid polisen vid 05-tiden på söndagsmorgonen, till TT.

Polisen vet inte om mannen har skjutits i närheten av platsen han hittades. Det finns inte heller någon misstänkt.

Annons

Polisen har larmats om en skottlossning i Norrköping. (TT)

Någonting har exploderat i Helsingborg, uppger flera personer som har ringt och larmat.

Polisen skriver så sin sajt att nationella bombskyddet och kriminaltekniker har kallats till platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada och det är oklart hur omfattande materiella skador smällen har orsakat. (TT)

Världen

USA:s militär har genomfört en attack mot terrorrörelsen IS högste ledare Abu Bakr al-Baghdadi, uppger en anonym källa för nyhetsbyrån Reuters.

Det framgår inte om attacken lyckades och försvarshögkvarteret Pentagon har inte kommenterat uppgifterna.

Enligt Newsweek genomfördes attacken i Idlibprovinsen i norra Syrien.

Vita husets talesperson Hogan Gidley meddelade sent på lördagen lokal tid att president Trump under söndagen kommer att göra ett "viktigt uttalande". Presidenten skriver själv på Twitter : Någonting stort har just hänt". (TT)

Staffan LundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons