Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län.
Publicerad 23 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Vid midnatt slog någon larm om en brinnande personbil på en parkering i Södertörn i Oskarshamn. Enligt räddningstjänsten kom det rök ur bilen när man kom fram till platsen, men det brann inte. Det finns inga rapporter om några personskador.

Annons

Sverige

Tre personer har förts till sjukhus efter en brand i ett flerfamiljshus i Arlöv utanför Malmö.

Larmet kom 01.37 och branden ska ha börjat i ett förråd, enligt Kvällsposten. Det är tredje gången på ett och ett halvt år som det brinner i fastigheten.

– Jag hörde att de skrek i trapphuset så vi gick ut och började banka lite på dörrar och plinga på för att väcka grannar, säger en kvinna som bor i huset till tidningen.

Hon är en av dem som förts till sjukhus, då hon andats in rök. (TT)

Personer som begår upprepade stölder ska kunna portas från butiker, enligt regeringen.

– Vi kan inte ha en situation där kriminella betraktar butiken i området som sitt eget skafferi. Det är helt oacceptabelt och det måste vi kunna sätta stopp för och för att kunna göra det behöver vi skarpare medel, säger justitieminister Morgan Johansson (S), till Sveriges Radio Ekot.

Att bryta mot tillträdesförbudet ska kunna ge upp till sex månaders fängelse. (TT)

Världen

Tiotals människor skadades när över 60 bilar körde in i varandra på motorvägen I-64 i Virginia i USA. Masskraschen skylls på en dimmig och isig söndagsmorgon i området.

Annons

Olyckan inträffade vid 08-tiden, men trafiken västerut var sedan avstängd nästan hela dagen när kvaddade bilar bärgades.

Enligt polis i USA-delstaten fick minst två personer livshotande skador, och ett tiotal allvarliga skador. De flesta av offren klarade sig dock med mindre blessyrer. (TT)

Ytterligare över 15 liv har krävts i gängkrigen i Honduras fängelser. Det senaste våldet bröt ut på anläggningen El Porvenir norr om Tegucigalpa. En talesman för säkerhetsorganet Fusina säger att förutom de döda har flera skadats när gängen använt skjutvapen och knivar mot varandra.

Så sent som i fredags räknades till minst 18 döda efter liknande strider i ett fängelse i Tela i norra Honduras.

Honduras fängelser är ökänt överfulla och våldshärjade. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons