Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två män anhölls under natten, misstänkta för ett mordförsök i Kalmar.
Ett villainbrott i Läckeby anmäldes till polisen, sent på lördagskvällen.
Publicerad 9 februari 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

En man fick föras till sjukhus efter att ha blivit slagen med ett tillhygge vid 19-tiden på lördagen. Mannen anträffades av polisen i en bostad i norra Kalmar. Hans skador uppges ej ha varit allvarliga. Senare greps två män och under natten anhölls de, misstänkta för mordförsök.

Annons

En okänd person ska ha tagit sig in i en villa i Läckeby genom att bryta upp en dörr. Händelsen anmäldes till polisen vid 23-tiden på lördagen. Bland annat ska det saknas en motorsåg och en äldre bil från adressen. Ingen misstänkt har gripits.

Vid 23.30-tiden larmades räddningstjänsten om ett utsläpp av drivmedel på en adress i Misterhult. Det visade sig vara bensin som läckt ut från två personbilar, räddningstjänsten uppgav att någon person borrat hål i bilarnas bensintankar. Utsläppet ska ha varit av mindre omfattning.

Kronoberg

En lugn natt utan några större nyhetshändelser.

Sverige

Två män i 30-årsåldern skadades vid 23-tiden på lördagskvällen på en hamburgerrestaurang i centrala Uppsala.

Det var i samband med ett bråk som båda männen knivhöggs i ryggen och fördes med ambulans till sjukhus. Skadorna bedöms inte vara livshotande.

En förundersökning om grov misshandel har inletts och flera förhör har hållits med vittnen.

– Vi jobbar vidare i utredningen med utredningsåtgärder men just nu är det ingen som är gripen i ärendet, säger Frida Noaksson, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Enligt henne har ingen person pekats ut som misstänkt. Personen som genomförde dåden hann avvika från platsen innan polisen kom fram. (TT)

Annons

Världen

En soldat i Thailand som sköt ihjäl minst 20 personer och skadade över 40 har dödats av säkerhetsstyrkor.

Masskjutningen inleddes klockan 15 på lördagen, lokal tid, då tre personer sköts ihjäl på en militäranläggning i staden Nakhon Ratchasima, även kallad Korat, drygt 20 mil nordost om Bangkok.

Mannen tog sig sedan till köpcentrumet Terminal 21, där skottlossningen fortsatte och gärningsmannen barrikaderade sig.

Polis och militär stormade köpcentrumet tidigt på söndagen. Klockan 09 (03 svensk tid) dödades gärningsmannen enligt en polischef.

Mannen sände delar av händelseförloppet live på Facebook, och han publicerade även bilder på sig själv med ett vapen i hand och i militärklädsel. Facebook har därefter stängt ned den misstänkte mannens konto. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons