GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hårt tryck på myndighet efter Deturs konkurs

Resor • Publicerad 18 oktober 2022
Hårt tryck mot Kammarkollegiet sedan Deturs konkurs. Arkivbild.
Hårt tryck mot Kammarkollegiet sedan Deturs konkurs. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Trycket är hårt mot Kammarkollegiet sedan resebolaget Detur begärt sig själv i konkurs. Bara sedan beskedet om konkursen kom har myndigheten fått in drygt tusen ersättningsanspråk, rapporterar P4 Jämtland.

– Det är en extrem situation, säger Ingela Allenbert, advokatfiskal vid Kammarkollegiet till P4 Jämtland.

Det var i måndags som Detur meddelade att bolaget begär sig själv i konkurs.

Eftersom det är så många som vill ha ersättning genom resegarantin kan handläggningstiden dra ut på tiden. I nuläget beräknas det ta fyra till sex månader, enligt Kammarkollegiet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.