GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hemtjänst måste ro ut till liten ö

Hemtjänst vid ett företag i Strängnäs måste ro ut till en liten ö och gå genom en skog till en stuga. Arkivbild.
Hemtjänst vid ett företag i Strängnäs måste ro ut till en liten ö och gå genom en skog till en stuga. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg/TT

Hemtjänstpersonal i Strängnäs har behövt ro ut till en liten ö i Mälaren och sedan dra en släpkärra genom en skog för att nå en person som ska få hjälp. Det fackliga skyddsombudet har stoppat arbetet, rapporterar tidningen Arbetarskydd.

Personen bor i en stuga på ön på sommarhalvåret. Där finns varken el eller badrum. Stigen som leder dit beskrivs som ojämn och när det regnar fylls den med vatten.

Kommunals skyddsombud kräver att personalens arbete endast ska ske i personens ordinarie hem. Arbetsmiljöverket ska bedöma om skyddsstoppet är befogat.

– Om det blir upphävt måste jag utbilda min personal så de inte får problem, säger det privata vårdbolagets chef till facktidningen Kommunalarbetaren.

Läs mer