Annons
Nyheter

Hemvärnet övar i centrala Stockholm

Försvar • Publicerad 4 februari 2022
Hemvärnssoldater kommer att öva i centrala Stockholm på lördagen. Arkivbild.
Hemvärnssoldater kommer att öva i centrala Stockholm på lördagen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Drygt 80 hemvärnssoldater kommer att öva i stridsutrustning i centrala Stockholm under lördagen, klargör Försvarsmakten på sin hemsida.

Soldaterna kommer att patrullera och bära vapen, men ingen skjutning kommer att genomföras. Förbanden kommer att synas, men tanken är att de ska påverka omgivningen så lite som möjligt, uppger Försvarsmakten.

Annons

"Dagens konflikter utspelar sig ofta i städer, därför behöver soldaterna öva sig i denna komplexa miljö som Stockholms innerstad innebär. Vi ser fram emot många trevliga möten", säger överstelöjtnant Johan Midenby, chef för Livgardesgruppen, som ansvarar för utbildning av den 24:e hemvärnsbataljonen.

Hemvärnets övning som går under namnet "Geltic Bear" genomförs i vanliga fall i Enköping. På grund av det förändrade omvärldsläget och pandemin fokuserar årets övning på konkreta beredskapshöjande åtgärder och kontroller.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons