Annons
Nyheter

Hettan får Iran att utlysa helgdagar

Iran • Publicerad 1 augusti 2023
Iran utlyser två helgdagar på grund av extrema temperaturer. På bilden svalkar sig några personer i Tangeh Vashi norr om Teheran, i mitten av juli. Arkivbild.
Iran utlyser två helgdagar på grund av extrema temperaturer. På bilden svalkar sig några personer i Tangeh Vashi norr om Teheran, i mitten av juli. Arkivbild.Foto: Vahid Salemi/AP/TT

Iran utlyser två helgdagar för offentligt anställda och banktjänstemän på grund av "extrem hetta" i landet, rapporterar statsmedier, enligt AFP.

Beslutet kom efter att Irans meteorologiska institut förutspått temperaturer som överskrider 40 grader i många städer och nästan 50 grader i sydvästra delen av landet.

Annons

– Regeringen gick vidare med hälsodepartementets förslag om att utlysa onsdag och torsdag som helgdagar i hela landet för att skydda allmänhetens hälsa, säger Ali Bahadori, regeringens presstalesperson, enligt den statliga nyhetsbyrån IRNA.

Departementet varnade dessutom för risker för värmeslag i samband med överexponering i solen och manade allmänheten att stanna inomhus mellan klockan 10 och 16.

I juni ändrade landet arbetstider under sommaren för offentligt anställda i syfte att spara el på kontoren när det är som varmast.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons