Annons

H&M permitterar tusentals anställda

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ekonomi (TT) • Publicerad 2 april 2020
H&M:s vd Helena Helmersson. Arkivbild.
H&M:s vd Helena Helmersson. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

På torsdagen har H&M:s personal fått information om permitteringar, rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen rör det sig om stora besparingsåtgärder som omfattar tiotusentals anställda, varav de flesta i Sverige.

Bakgrunden är att en mängd butiker står tomma samtidigt som bolaget inte lyckats förhandla ner sina hyror.

Annons

H&M bekräftar delvis DI:s uppgifter.

”Spridningen av covid-19 har orsakat en exceptionell situation och H&M-gruppen tvingas fatta flera svåra beslut. Vi ser över samtliga delar av vår verksamhet, även personal och bemanning. Dialog med medarbetare om tillfälligt förkortad arbetstid som berör tiotusentals medarbetare globalt har inletts på flera marknader. Det rör även tjänstemän på centrala funktioner" skriver H&M:s kommunikationsdirektör Kristina Stenvinkel i en kommentar till tidningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons