Annons
Nyheter

Hög tjänsteman stängs av – utreds för sexlista

Samhälle • Publicerad 10 oktober 2022

En högt uppsatt tjänsteman i en kommun i Blekinge har stängts av efter en pågående utredning om att mannen gjort en "sexlista" och kartlagt personalens kärleksliv, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

I somras framkom det att flera personer anmält tjänstemannen för kränkande särbehandling. Sedan dess har en utredning av extern part pågått i kommunen, men utredningen har kritiserats för att dra ut på tiden.

Annons

Ett tiotal medarbetare som SVT talat med har vittnat om upprepade trakasserier, hot och sexuella anspelningar. Tjänstemannen utreds bland annat för att ha initierat en lista över vilka på arbetsplatsen som haft sex med varandra.

Personen, som varit tillfälligt förflyttad, kommer nu att vara avstängd tills utredningen är klar, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons