Nyheter

Hundratals brevduvor smet efter skadegörelse

Brott (TT) • Publicerad 2 mars 2019
Brevduvor. Arkivbild.
Brevduvor. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Hundratals brevduvor lämnade boet sedan någon slagit sönder ingångsanordningarna i deras hus i Svalövs Brevduveklubb, troligtvis under natten mot lördagen, skriver Kvällsposten.

-Jag trodde först att det var min far som hade släppt ut duvorna för motion, men sedan såg jag att ingångsanordningarna var förstörda. Då förstod vi att det handlade om skadegörelse. Jag tycker det är för jävligt, säger duvornas ägare Jimmy Lantz till Kvällsposten.

Samtliga duvor återvände dock till huset, men några av skadades under natten på flykt.

-Totalt släpptes ett hundratal duvor ut. Som det ser ut nu har alla kommit tillbaka, vad vi vet har vi inte blivit av med någon. Vi har dock ett par stycken som är skadade. De har kanske flugit emot någonting under natten. Släpper du ut duvorna på kvällen kan vad som helst hända, det blir ett extra stresspåslag för dem, säger Jimmy Lantz.

Enligt polisen finns inga vittnen till skadegörelsen. Det sammanlagda värdet på duvorna beräknas till omkring 120 000 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.